thko davası İçerikleri
Belgelik
1. Thko Davasında Yargılanan Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesinde Yaptıkları Savunma
SAYIN YARGIÇLAR, Bu savunma, mahkemenizde, Anayasa’yı tağyir, tebdil ve ilgadan yargılanan Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) savaşçılarının ortak savunmasıdır. İçinde bulunduğumuz şartlar, geniş bir savunma yapmamızı,...
Belgelik
10.8.1971 Tarihli, 1.Sıkıyönetim Askeri Mahkemesinde Başlayan 1. THKO Davası 5. Duruşma Zaptı
Duruşmanın tehir edildiği belli günde saat 09.40’ta mahsus salonda toplanıldı. Hey’ette, İddia Makamında, Tutanak Kâtipliği’nde değişiklik yok. Yapılan yoklamada sanıkların getirildikleri görüldü. Serbestçe yerlerine...
Belgelik
22.7.1971 Tarihli, 1.Sıkıyönetim Askeri Mahkemesinde Başlayan 1. THKO Davası 4. Duruşma (1 ve 2 Nolu Oturum) Zaptı
1. SIKIYÖNETİM ASKERÎ MAHKEMESİ 971/96-13 Duruşma: 4. 22.7.971 Duruşmanın tehir edildiği belli gün ve saatte mahsus salonda toplanıldı. Heyet’te, İddia Makamı’nda - Tutanak Kâtipliği’nde değişiklik yok. Celse açılıp...
Belgelik
20.7.1971 Tarihli, 1.Sıkıyönetim Askeri Mahkemesinde Başlayan 1. THKO Davası 3. Duruşma (1 ve 2 Nolu Oturum) Zaptı
1. SIKIYÖNETİM ASKERÎ MAHKEMESİ 971/96-13 Duruşma: III. 20.7.971 Duruşmanın tehir edildiği belli gün ve saatte mahsus salonda toplanıldı. Heyette İddia Makamında Tutanak Kâtipliğinde değişiklik yok. Yapılan yoklamada sanıklardan...