thko davası İçerikleri
Belgelik
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan Ve Sinan Cemgil Tarafından Kaçırılıp Üç Gün Sonra Serbest Bırakılan Dört Amerikalı Askerin Savcılık İfadelerinden Bazı Bölümler
Deniz Gezmiş, Sinan Cemgil ve Yusuf Aslan tarafından kaçırılan ve üç gün sonra serbest bırakılan Amerikalılar: Richard Carazki, James M. Gholson, Jimmie J. Sexton...
Belgelik
İzmir Sıkıyönetim Komutanlığı’nın 26 Numaralı Bildirisi
Bu dava mahkemede devam ederken, savunmalar yapılırken henüz mahkemece bir karar verilmemiş iken, İzmir Sıkıyönetim Komutanlığı aşağıdaki bildiriyi yayınlamıştır. İzmirli sayın vatandaşlarım, Son günlerin asayiş yönünden...
Belgelik
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı’nın 49 Numaralı Bildirisi
6 Temmuz 1971 tarihinde yayınlanan 36 numaralı bildiri ile, Sıkıyönetimin ilanından bildiri tarihine kadar geçen zaman zarfında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı’nın, İdarî ve adlî çalışmaları...
Belgelik
1. THKO Davasında Avukatların Ankara 1. Nolu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’ne Sundukları Yazılı Savunma
ANKARA 1 NUMARALI SIKIYÖNETİM MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA Dosya No: 96/13 Özeti: Esas hakkında savunmadır. Müvekkillerimiz Deniz Gezmiş ve arkadaşları haklarında, Türk Ceza Kanunu’nun 146. maddesine aykırı eylemde bulundukları...
THKO Davası
Ankara 1. Nolu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nin Savunmanların Başvuru Dilekçelerini Red Kararı
Evrak No.: 1971/96 Esas No. : 1971/13 Heyet talepler hakkında karar vermek üzere gizli müzakereye çekildi. GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ: 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu Kanunu ile 357 sayılı Askeri...
THKO Davası
357 Sayılı Yasanın 16. Ve 40. Maddeleri İle 1402 Sayılı Yasanın 11. Maddesinin 1. Ve 2. Fıkralarının 1961 Anayasasına Aykırılığı Nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne Götürülmeleri...
SIKIYÖNETİM I. NUMARALI ASKERÎ MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA Dosya no: 971/96-13 Konu : 357 sayılı yasanın 16. ve 40. maddeleri ile 1402 sayılı yasanın 11. maddesinin 1. ve...
THKO Davası
Mahkemedeki Savunmalarından Dolayı Deniz Gezmiş Ve Arkadaşlarının Savunmanları Aleyhinde Açılan Dava Nedeniyle Türkiye Barolar Birliğine Yapılan Başvuru
Bu davanın mahkemeye verilen 136 sayfalık yazılı savunmasında Askeri Savcı’ya hakaret edildiği iddia edilerek müdafi 11 avukat hakkında kamu davası açılmıştır. Bu hakaret davasının...